Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Сокальщина переходить на сонячну енергію

У селі Варяж Сокальського району на Львівщині готують до введення у експлуатацію першу на території громад сонячну електростанцію.

Проект реалізували в рамках програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ», який фінансується ЄС та впроваджується ООН.

Сонячна електростанція не тільки дозволить селу перевести на «зелену» електроенергію вуличне освітлення, а й повністю забезпечити енергопотреби громади.

Так, Варяжська СЕС передаватиме вироблену енергію місцевій ТЕЦ, яка нині живить селище, та здійснюватиме взаємозалік.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Передбачається, що сільська сонячна станція буде виробляти ще й надлишок електроенергії, яку віддаватиме «Львівобленерго» на потреби області.

Цьогоріч у рамках ІІІ фази програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», яка розрахована на три роки – до жовтня 2017, на Львівщині впроваджують 59 мікропроектів, 55 з яких – у сфері енергозбереження та енергоефективності. Загальний бюджет програми становить понад 15,4 млн. гривень, з яких на сільські мікропроекти передбачено 8,9 млн. гривень, а на міські – 6,5 млн. гривень. Львівщина має намір завершити впровадження усіх розпочатих мікропроектів на рік раніше – у 2016 році.

Підготував Ярослав Гібура

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності