Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

СПАДОК ВЛАДИКИ СІМКАЙЛА

4 вересня від єпархіального управління Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ була передана остання «партія» ретроавтомобілів з колекції світлої пам’яті великого мецената і благочинця владики Миколая Сімкайла.

12 - СПАДОК ВЛАДИКИ СІМКАЙЛА.1На вимогу рідного брата владики Миколая – Василя, автомобілі були передані його синам – Володимиру та Назарові Сімкайлам.

Рідним передали 12 автомобілів, зокрема шість ЗАЗ-965, три автомобілі «Москвич», два – ГАЗ М20 (Побєда), і ГАЗ 21 (Волга). Разом із автівками передали й їхню документацію.

Також один з автомобілів, який належав до Сиротинця Святого Миколая у Коломиї, теж передали родині, оскільки дарунок владики Миколая ще не був документально переоформлений на благодійний заклад, повідомили «Коломийським ВІСТЯМ» у прес-службі єпархії.

Зазначимо, що раніше прикарпатськими ЗМІ повідомлялося про спробу Коломийського Правого сектора силовим методом заволодіти спадком покійного владики. В тому числі і його ретро автопарком…
Також слід нагадати, що за заслуги перед Коломиєю і єпархією ім’ям покійного владики було названо одну з вулиць міста та посмертно присвоєне звання почесного громадянина цього ж міста.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

12 - СПАДОК ВЛАДИКИ СІМКАЙЛА.2Враховуючи, що покійний владика Сімкайло мав не менші заслуги і перед Івано-Франківськом, громадською організацією «Поклик Нації» у серпні минулого року теж було запропоновано міському голові обласного центру та міським депутатам вчинити аналогічним чином, як це було зроблено до них у Коломиї. Виготовлення іменної пам’ятної дошки для цього організація взяла насебе, своїм коштом.

Як повідомив заступник мера Михайло Верес, 14 листопада того ж року на Комісії з питань перейменування вулиць навіть прийняли рішення рекомендувати виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради прийняти рішення найменувати вулицю, яка з’єднує вулиці Мельника і Бандери, іменем Владики Миколая Сімкайла (досі вулиця не мала жодної назви), але далі справа так і не рушилася з місця. Мабуть члени виконкому вважають, що покійний владика мало за життя притерпів за Україну і спричинився до розвитку міста. Або ж вони чекають, що хтось їм теж занесе тридцять тисяч доларів «на чай», як це ввійшло від недавнього часу у звички місцевих чиновників.

Отож, мабуть, правильно вчинив владика Миколай, що заповів свій чималий автопарк родині. Можливо, хоч вони шануватимуть пам’ять про нього…

Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності