Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Спалах дифтерії на Закарпатті

В Ужгороді за останній тиждень виявили ще два випадки дифтерії, загальна кількість хворих зросла до трьох осіб.

Про це повідомив місцевий лікар Віктор Петров.

«Я направив на госпіталізацію ще дві особи з дифтерією сьогодні, маємо три випадки за не повний тиждень», — написав він у Facebook.

За словами лікаря, пацієнт, якого першим госпіталізували з діагнозом «дифтерія», має токсигенний штам дифтерійної палички.1571825153-824

Петров додав, що у всіх трьох випадках йдеться про іноземців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше повідомлялося, що дифтерію виявили у студента 5-го курсу медичного факультету Ужгородського національного університету.

Востаннє випадки захворювання на дифтерію в Ужгороді було зафіксовано в 2009 та 2010 роках, на Закарпатті – в 2011-му.

Нагадаємо, Михайло Поляк, директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Закарпатської обласної ради, на брифінгу 23 жовтня зазначив, що окрім трьох випадків дифтерії на Закарпатті, ще у 12 осіб обстеження дало позитивні результати.

Він зазначив, що кількість вакцинаційного матеріалу в регіоні достатня, але за 9 місяців поточного року було вакциновано лише 48% населення. Кількість відмов від щеплення збільшилась на 20 відсотків. Для того ж, щоб скласти колективний імунітет, треба мати не менше 95%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності