Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Спрощено процедуру розмитнення “євроблях”

Кабінет міністрів вирішив прискорити процедуру митного оформлення автомобілів на європейських номерах, тимчасово скасувавши обов’язкову екологічну сертифікацію таких авто. Відповідну постанову прийнято на засіданні уряду 13 лютого. Тимчасова відміна сертифікації буде діяти до 24 травня 2019 року, тобто до закінчення дії «Тимчасового порядку розмитнення транспортних засобів».evro1.jpg.pagespeed.ce_.bszBo5Odoq-640x394

Якщо у техпаспорті авто зазначено відповідність екологічним нормам, її не потрібно буде вдруге підтверджувати в органах сертифікації.

Нагадаємо, 22 лютого 2019 року завершиться термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення авто.

Раніше повідомлялося, що 8 листопада Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект №8487, яким запроваджується нова формула оподаткування раніше ввезених авто з іноземною реєстрацією. Також депутати підтримали в цілому законопроект №8488, яким вводиться обмеження для нерезидентів на ввезення в Україну автомобілів без грошового забезпечення і підвищуються штрафи за порушення митних правил.

23 листопада президент Петро Порошенко підписав ці документи.Нові штрафи почнуть діяти через 180 днів з дня набрання законами чинності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Міністерстві фінансів зазначили, що надходження від розмитнення «євроблях» принесе бюджету від 5 до 10 мільярдів грн.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності