Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Списати всі борги для продовження транзиту газу через Україну, – вимога РФ

Прем’єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що продовження транзиту газу через Україну можливо тільки в разі «нульового варіанту», при якому Київ відмовиться від всіх арбітражних претензій.

Про це Медведєв заявив в інтерв’ю на телеканалі «Росія-1».f-175372-putin_medvedev

Як казав відомий монтер у Ільфа і Петра, угода є продукт при повному непротивленні сторін. Неможливо щось нав’язати. Неможливо сказати, що у вас з наступного року транзитний тариф зріс у п’ять разів… Ну не буде тоді нічого. Неможливо домовитися щодо газу і в той же час сказати: знаєте що, ви нам ще заплатите гроші по всяких судових рішеннях. Тому, хочуть вони цього чи ні, очевидно, що в цьому випадку необхідно прийти до якогось нульового варіанту. Подобається цей вираз чи ні, але це повинно бути взаємовигідне рішення для обох сторін“, — Дмитро Медведєв.

Журналісти тоді запитали, чи можна заборонити європейським країнам перепродувати Україні російський газ по реверсу. Медведєв відповів, що така заборона є «досить складною з точки зору технологічного контролю».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЛукашенко довів Путіну, що він “не пацан, який відпрацював 3-4-5 років президентом”

Нагадаємо, Київ пропонує Москві підписати контракт на транспортування 60 млрд кубометрів російського газу до Європи протягом 10 років. При цьому у «Нафтогазі» не виключають, що Росія може взагалі не підписати новий контракт і це повністю заблокує транзит газу через Україну з 2020 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

РФ намагалася нав’язати газові переговори у нормандському форматі. Але питання нового контракту на транзит російського газу через територію України не буде обговорюватися з Францією і Німеччиною на нормандській зустрічі.

Глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв озвучив три сценарії по транзиту російського газу в Європу і не виключив дворазового підвищення цін на паливо.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності