Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

До списку «частково вільних» країн внесли Україну

Україна у 2019 році залишається «частково вільною» країною, а окупований Росією Крим отримав статус «невільної» території. Крім України, до «частково вільних» країн віднесли ще 59 інших держав і 5 територій. Крім того у світі налічується 50 «невільних» країн та 8 територій. «Вільних» країн і територій — 87. Загалом у рейтингу свобод за 2019 рік 209 країн і територій.

Як заявляють дослідники міжнародної правозахисної організації Freedom House «Свобода у світі 2019», рівень свобод в Україні дещо погіршився.bank_50322_img_330x280_52654

Глобальне зниження рівнів політичних та громадянських свобод спостерігається вже тринадцятий рік поспіль — починаючи з 2005 року. Так, з 2005 по 2018 рік кількість «невільних» держав зросла на 26%, тоді як частка «вільних» впала на 44%. Занепад демократії, зокрема, пов’язують зі змінами на глобальному рівні. Зниження рівнів демократії охопило багато країн у всіх регіонах, від демократій, як США, до консолідованих авторитарних режимів, як Китай і Росія.

Нагадаємо, раніше дослідження Freedom House показало, що в Україні скорочується демократія.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності