Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

США разом з Україною проти «Північного потоку-2»

США підтримують позицію України щодо протидії реалізації російського проекту газопроводу «Північний потік-2», і вважають його прямою загрозою енергетичній безпеці Європи. Про це заявив заступник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіс Феннон на зустрічі у Києві з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.60_main_new.1532355469

Хотів би засвідчити повну підтримку США в питанні насамперед енергобезпеки. Ми налаштовані далі підтримувати позицію щодо проекту «Північний потік -2» і продовження транзиту газу через Україну. Ці два компоненти – взаємопов’язані, і вони є складовою енергобезпеки Європи. США і надалі будуть продовжувати виступати за диверсифікацію маршрутів поставок енергоносіїв у Європу,”— заступник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіс Феннон.

Також під час зустрічі обидві сторони відзначили, що сьогодні українська газотранспортна система здатна забезпечувати той обсяг транзиту, який заявлено, без «штучних політичних впливів».

Раніше в Державному департаменті США заявили, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» посилить залежність Європи від енергоресурсів Російської Федерації, і пригрозили санкціями інвесторам цього проекту.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності