Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

США та Ізраїль припинили своє членство у ЮНЕСКО

Сполучені Штати та Ізраїль офіційно вийшли зі складу Організації ОНН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО). На думку посла Ізраїлю в ООН Денні Денона, ЮНЕСКО цілеспрямовано діє проти інтересів країни, а організацією «маніпулюють вороги Ізраїлю».

«ЮНЕСКО – це орган, який постійно переписує історію, включаючи стирання єврейського зв’язку з Єрусалимом», – зазначив Денні Денон, передає The Times of Israel.

Нагадаємо, Ізраїль заявив про вихід з ЮНЕСКО ще у грудні 2017 року. Пізніше США також оголосили про припинення свого членства. Серед причин – «зростання заборгованості, необхідність фундаментальних реформ і антиізраїльський крен організації». Тоді Генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азула повідомила, що вона «глибоко шкодує» про цю подію.

Це сталося на тлі визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю з боку США 6 грудня 2017 року, тоді президент США Дональд Трамп заявив про намір перенести американське посольство в це місто з Тель-Авіва. На його думку, відкриття дипломатичної установи в Єрусалимі – запорука міцного миру. Крім того, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху повідомив, що не менше шести країн готуються перенести свої посольства в Ізраїлі в Єрусалим і закликав усі країни світу переносити свої диппредставництва у це місто. Відзначимо, що 21 грудня 2017 року Генасамблея ООН ухвалила резолюцію з рекомендацією до країн-членів організації не визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності