Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Стало відомо, чим приваблює робота на фрілансі

Дві третини “білих комірців” хотіли би працювати на фрілансі. Більшість розглядають віддалену роботу як можливість додаткового заробітку. І лише п’ята частина зважилися б перейти на віддалену роботу повністю.

Про це свідчать результати дослідження Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Менше п’ятої частини офісних співробітників оцінили переваги віддаленої роботи і розглядають можливість повністю перейти на фріланс.

Поряд з цим практично кожен другий готовий працювати фрілансером з метою отримання додаткового заробітку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лідерами з надання послуг на біржі фрілансу є IT-фахівці. Вони добре затребувані на міжнародному ринку, оскільки якісно виконують свою роботу і готові працювати за менші гроші, ніж їхні колеги з країн Західної Європи та США.

Тих, хто хотів би працювати на фрілансі, найбільше приваблюють гнучкий графік роботи, можливість поєднувати кілька проектів і впливати на свій дохід, управляти часом і самостійно контролювати робочий процес, а також працювати на “віддаленці”. Про це заявили більше половини опитаних.

Значно рідше респонденти згадували про можливість працювати “під настрій” і мінімізувати неприємне спілкування.

Майже третина вважають, що з переходом на фріланс з’являється більше вільного часу, і тільки п’ята частина згодні з твердженням, що підвищується продуктивність праці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Головними стримуючими факторами в переході на фріланс є непостійний заробіток і відсутність гарантії оплати праці.

Також “білих комірців” зупиняє відсутність можливостей побудувати кар’єру і переймати досвід колег в рамках живого спілкування.

Рідше респонденти згадують про низький рівень оплати праці та відсутність можливостей професійного зростання.

А ось про складнощі комунікації з замовником, недостатню самомотивацію і самоконтроль згадала лише сьома частина опитаних.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності