Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Старі українські фрески знайдено в Одесі під старою штукатуркою

З початком карантину в одеському будинку під старою штукатуркою знайшли фрески початку ХХ століття із зображенням сценок із життя українців.

Знахідку виявили у старому будинку на вулиці Затишній, 3. Фрески приблизно початку ХХ століття із зображенням сценок із життя українців. Зображено картини з сільського життя – білі хатки-мазанки, криті соломою, козаків у шароварах із шаблями та зимові пейзажі. Виявили фрески місцеві та показали одеському краєзнавцю Дмитру Жданову.

Ці фрески – копії з вітальних листівок авторства відомого українського й одеського художника кінця XIX – початку XX століть Амвросія Ждахи. Колекція цих листівок зберігається в Одеському краєзнавчому музеї. Листівки друкували в Одесі, на кожній з них написано слова й ноти старовинних українських пісень. Того часу вони були популярні серед одеситів і не тільки”, – зазначає керівник Південного відділення Українського інституту Національної пам’яті Сергій Гуцалюк.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності