Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Ставленик Новинського може очолити департамент з питань релігій та національностей Мінкульту

ВР хоче зробити новим керівником департаменту з питань релігій та національностей Міністерства культури України Юрія Решетнікова – постійного спікера та захисника інтересів РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Про це повідомляють у церковних колах України.

Зокрема, йдеться про те, що замість нинішнього очільника департаменту Андрія Юраша найближче оточення президента України Володимира Зеленського хоче бачити саме Юрія Решетнікова.02-30-05-2018a-1

ФОТО: Юрій Решетніков нагороджується відзнакою запорізьким митрополитом РПЦвУ Лукою

Останнього наші джерела називають “людиною керуючого справами РПЦ в Україні (УПЦ МП) митрополита Антонія та мецената цієї релігійної структури Вадима Новинського”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Від митрополита Антонія і з благословення Предстоятеля РПЦвУ Онуфрія Решетніков навіть отримав орден преподобного Іова Почаївського – з нагоди свого 50-річного ювілею.

Юрій Решетніков очолював Державний комітет України у справах національностей та релігій у 2009-10 роках. Приймав участь в організації візиту Патріарха Кирила до України.photo_2019-11-06_13-24-13

ФОТО: Юрій Решетніков із запорізьким митрополитом РПЦвУ Лукою

2011 року він висловлювався проти надання автокефалії РПЦ в Україні (тоді ще УПЦ МП).
Пізніше фактично став спікером офіційних та неофіційних медійних структур РПЦ в Україні, підтримуючи їхні позиції та критикуючи позицію української влади щодо Російської Церкви в Україні. Зокрема, просив НАБУ перевірити діяльність міністерства культури відносно РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Також Решетніков виступав із критикою законопроєкту про військове капеланство, мовляв, він обмежує можливості доступу представників Російської Церкви в Україні до українських військових, які між іншим воюють на Донбасі саме проти російських сил.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності