Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Ставицький став Розенбергом

Колишній міністр екології Едуард Ставицький, який втік з України, отримав паспорт громадянина Ізраїль з прізвищем Розенберг.

Про це у блозі «Української правди» пише журналіст Сергій Лещенко.

За словами журналіста, саме Ставицький 2007 року був реалізатором нахабної схеми крадіжки резиденції «Межигір’я», укорінивши в ментальності Януковича комплекс безкарності та необмеженого збагачення.
«Ставицький був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерпол, але влітку з’явилася інформація, що екс-міністр отримав громадянство Ізраїлю, що фактично зробило його недосяжним для українського правосуддя – це держава своїх громадян не видає. Тобто Ставицький вийшов сухим із води – він міг вільно жити на своїй новій батьківщині, а єдине обмеження стосувалося того, що він не може виїхати за кордон, оскільки там діяв український ордер на арешт.
Однак отримана мною інформація вказує на те, що все гірше, ніж здавалося. Фактично, Ставицький купив не лише свободу – а нове життя.
Отже, за даними моїх джерел, Ставицький тепер ніякий не Ставицький. Його нове прізвище – Едуард Розенберг (Eduard Rosenberg)», – заявляє Лещенко.
За інформацією журналіста, нове прізвище отримала і дружина Ставицького – вона тепер Олена Розенберг (Helena Rosenberg).
Ставицькі зареєстровані у Ізраїлі за адресою Hahoresh, 101, Kfar Shmaryahu. Кфар Шмар’ягу – це респектабельне передмістя Тель-Авіву біля морського узбережжя, забудоване переважно віллами.
«Я намагався знайти цю адресу на сервісі Google Maps, але безрезультатно – якщо судити з фотозйомки, нумерація по вулиці закінчується, не доходячи до 101 номеру. Раптом хтось з читачів «Української правди» в Тель-Авіві матиме можливість перевірити на місці та сфотографувати нерухомість екс-міністра енергетики України, буду вдячний за допомогу.
У свою чергу, ми ініціюватимемо звернення до Генпрокуратури з вимогою оголосити Ставицького у розшук Інтерполу і за його новим прізвищем. Якщо ми не можемо його витягнути з Ізраїлю, то принаймні повинні позбавити його щастя вільно пересуватися світом та насолоджуватися награбованим в Україні багатством», – пише Лещенко.

Яша Цукерман

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності