Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Суд постановив заарештувати майно заводів Коломойського

Перша спроба в 2017 році була невдалою.
Печерський районний суд Києва за клопотанням Генпрокуратури наклав арешт на майно БК «ДніпроАзот», Марганецького гірничо-збагачувального комбінату, Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату і Нікопольського заводу феросплавів. Всі вони пов’язані з колишніми власниками Приватбанку.

Про це повідомило агентство LB з посиланням на “Українські новини” та матеріали суду.

Генпрокуратура розслідує справу за фактом заволодіння посадовими особами Приватбанку державними коштами, виділеними як стабілізаційні кредити і рефінансування на суму понад 19,7 млрд гривень, а також видачі кредитів на заздалегідь невигідних банку умовах юридичним особам, які мають ознаки фіктивності. В результаті держава в особі Міністерства фінансів, щоб уникнути дестабілізації фінансового ринку було змушене за рахунок бюджетних коштів в сумі 116 млрд гривень здійснити націоналізацію Приватбанку.

За версією слідства, посадові особи Приватбанку протягом 2014 року видали кредити 42 суб’єктам господарювання, підконтрольним групі “Приват”, під заставу майнових прав на товар в сумах від 18 до 73 млн доларів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У свою чергу вони уклали угоди, здійснивши 100% передоплату і перерахувавши гроші на рахунки нерезидентів Teamtrend limited, Trade point agro limited, Collyer limited, Rossyan investing corp, Zao ukrtransitservice ltd, Milbert ventures i nc. Метою угод нібито було отримання товарів, але їх поставка не відбулася.

Гроші, передбачені договорами, які не були повернуті, а майнові права на неотриманий товар, якими володіє Приватбанк, не забезпечили погашення кредитів.

В рамках цієї справи суд заарештував майно зазначених підприємств: електровози, тепловози, думпкари, платформи, напіввагони, вагони для магістральних залізниць і, цистерни, що належать підприємствам. Йдеться про арешт понад 1 300 одиниць майна.

Найбільше арештованого майна належить “ДніпроАзоту”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Печерський суд вже ухвалював рішення про арешт майна цих підприємств в 2017 році, але воно не вступило в силу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності