Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Суд виправдав ще одного суддю

Печерський райсуд Києва закрив провадження щодо судді Шостого апеляційного адмінсуду Костянтина Бабенка. Понад місяць тому він, за версією правоохоронців, втікав від автомобіля патрульних, будучи за кермом у нетверезому стані. 

Про це йдеться у матеріалі “Слідства.Інфо” “Та хоч я вб’ю когось зараз, не маєте права!”: патрульні спіймали суддю напідпитку — суд виправдав”.

Це трапилося після вже після того, як нещодавно Вишгородський районний суд Київської області визнав невинним і виправдав суддю Печерського райсуду Києва Сергія Вовка, якого обвинувачували у винесенні завідомо неправосудного рішення.

Суддя Світлана Смик 16 січня постановила закрити провадження щодо свого колеги — їй забракло доказів, що за кермом був саме Костянтин Бабенко. Сам посадовець не з’явився на судове засідання, але надав письмові свідчення. У них чоловік повідомив, що за кермом був не він, а поліція не мала права його перевіряти. Цікаво, що 16 січня, коли відбулося засідання, один із помічників судді Смик повідомив журналістці “Слідства.Інфо”, що суд перенесуть через неявку Бабенка. Правоохоронці також не були присутні на суді.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Слідство.Інфо” отримало з власних джерел відео спілкування Костянтина Бабенка з патрульними. На ньому видно, як суддя намагався відштовхнути правоохоронців, стверджував, що його треба “відпустити додому” і наполягав, що патрульні не мають права його затримувати. Як аргумент Бабенко наводив твердження про те, що він суддя і має недоторканність. Проходити тест на рівень алкоголю в крові він також відмовився.

Також журналісти отримали від власних джерел зображення з вуличних камер відеоспостереження. У той вечір за кермом автівки Mercedes, згаданої правоохоронцями у протоколі, видно чоловіка, схожого зовні на суддю Костянтина Бабенка. Чи був долучений цей запис правоохоронців до справи, у постанові судді Смик нічого не вказано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який же “колега” наважиться посадити суддю

Раніше “Слідство.Інфо” вже писало про те, що в будинку, де вдалося зупинити Костянтина Бабенка, має квартиру його старша донька. Площа житла — понад 200 квадратних метрів. Схожі квартири зараз продають за майже 900 тисяч доларів. Нерухомість придбали у 2012-му році, коли його дочці було лише 16 років. У своїй останній декларації суддя вказав, що користується цим майном. Також сім’я задекларувала ще дві квартири, три будинки та більше 10-ти земельних ділянок.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності