Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження проти Генпрокурора

Director of the National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Artem Sytnyk (L) and Prosecutor General Yuriy Lutsenko attend a joint news conference in Kiev, Ukraine August 18, 2016. Picture taken August 18, 2016. REUTERS/Valentyn Ogirenko

Солом’янський районний суд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро почати розслідування за фактом одержання неправомірної вигоди генеральним прокурором України Юрієм Луценком у змові з першим заступником Дмитром Сторожуком.fe05e1b-imgonline-com-ua-resize-347cn9yumdyi

Згідно з рішенням суду у справі N760/33606/18 від 10 січня 2019 року, 17 жовтня минулого року на особистому прийомі у голови СБУ Василя Грицака на Луценка і Сторожука подали заяву про вчинення кримінального корупційного злочину.

Зокрема, заявник стверджує, що Луценко і Сторожук скоїли правопорушення за ст. 27, ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 396 (приховування злочину), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 368 (одержання хабара), ст. 382 (невиконання судового рішення) КК України.

Слід зазначити, що НАБУ не знайшли ознак складу злочинів у діях Луценка і Сторожука, тому не будуть вносити відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Після цього заявник звернувся до суду з вимогою внести відомості у ЄРДР.

«Суд постановив зобов’язати посадову особу НАБУ, не пізніше 24 годин після отримання копії постанови, внести до ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення … почати розслідування і через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявникам виписку», – говорить рішення суду. Воно оскарженню не підлягає.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, НАБУ відкрило справу проти Луценка в листопаді 2017 року. Однак пізніше Луценко визнав свою помилку в протистоянні з НАБУ.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності