Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Синод ПЦУ вказав Філарету на його місце

«Почесний Патріарх Філарет залишається у складі єпископату Православної Церкви України, однак втратив канонічні права і обов’язки, пов’язані з управлінням єпархією», — ідеться у рішенні Синоду Православної церкви України.90_main

Тепер Філарет може через лист на ім’я глави ПЦУ Епіфанія звернутися до Священного Синоду щодо свого майбутнього становища у Православній Церкві України.

Також Синод визнав, що скликане Філаретом 20 червня у Володимирському соборі зібрання «не мало жодних повноважень на ухвалення рішень». Нагадаємо, 20 червня на соборі Філарета вирішили відновити ліквідовану УПЦ Київського патріархату. Також Філарет вирішив, що УПЦ КП претендує на майно та кошти ліквідованої церкви. Речник Православної церкви України заявив, що рішення Філарета не матимуть впливу на Православну церкву України». Православна церква України відсторонила двох священників, які підтримали Філарета.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності