Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Театр ім. М.Заньковецької не продовжить контракту з головним режисером – легендарним Ф. Стригуном

Керівник театру імені Марії Заньковецької Андрій Мацяк не продовжить дії контрактів з головним режисером театру Федором Стригуном та Таїсією Литвиненко. 233898

Сьогодні Федору Миколайовичу Стригуну, моєму батькові, і моїй матері, Таїсії Йосипівні Литвиненко, адміністрація театру надіслала листи з повідомленнями, що контракт з ними продовжено не буде. Знаково, що це відбулося у день народження директора театру Андрія Мацяка“, – підтвердив журналістам син Федора Стригуна та Таїсії Литвиненко Назар Стригун.

Головний режисер Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Федір Стригун сьогодні увечері по закінченні вистави “Криза” заявив, що дирекція театру надіслала йому «листа щастя», в якому повідомляє, що контракт з ним продовжено не буде.str_fd156

За інформацією в надісланих листах, контракт Федора Стригуна завершується 14 грудня 2019 року, йому пропонують оформити співпрацю з театром на основі цивільно-правової угоди, оскільки новий контракт укладено не буде.  Таїсії Литвиненко запропонували перехід на 0,5 ставки, або контракт, який завершується 29 грудня 2019 року, не буде продовжено.

Зазначимо, що 26 вересня в театрі пройшла вистава “Украдене щастя”, по завершенню якої її режисер-постановник та головний режисер театру, Федір Стригун вийшов на сцену із промовою, в якій повідомив про те, що Ярослав Кіргач зіграв свою останню роль в театрі у зв’язку з непродовженням контракту.

Тоді актори виступили на захист Ярослава Кіргача.

25 листопада, на Камерній сцені Національного театру ім. Марії Заньковецької відбувся конкурс на заміщення вакантної посади актора драми вищої категорії. В якому на колишнє місце Ярослава Кіргача взяли актора Івана Довгалюка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наданий час журналістам місцевих львівських видань не вдалось отримати коментар від Генерального директора – художнього керівника театру імені Марії Заньковецької Андрія Мацяка, оскільки, за їхніми твердженнями, його мобільний телефон не відповідає.

Прес-конференція Федора Стригуна та Таїсії Литвиненко відбудеться в прес-центрі у Львові 28 листопада.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності