Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Тепер реконструкції будинкових систем не потребують дозволів Держархбудінспекції

Уряд змінив перелік нескладних будівельних робіт, які не потребують отримання дозволу Державної архітектурно-будівельної інспекції, виключивши з нього проведення реконструкції та капітальний ремонт інженерних мереж будинків, зокрема систем опалення, водопостачання, вентиляції.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

За його словами, відповідні зміни уже набули чинності, адже урядову постанову затвердили ще 18 грудня 2018 року.

«Раніше, щоб розпочати реконструкцію мережі опалення чи водопостачання у будинку, потрібно було отримувати дозвіл на початок робіт у Держархбудінспекції. Це відтерміновувало початок робіт тоді як такі роботи майже завжди потребують якнайскорішого проведення», — повідомив Парцхаладзе.

Окрім цього, уряд дозволив проводити перепланування квартир без узгодження з ДАБІ. Такі роботи можна проводити без дозволу лише, якщо вони не зачіпають несучі стіни будинку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності