Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Термін ліквідації банків продовжать?

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді збільшити термін ліквідації банків на строк до п’яти років проти трьох існуючих.
Про це йдеться у проекті закону № 2045а від 8 червня 2015 року.

Законопроектом також пропонується прискорити початок виплати вкладникам гарантованої суми у разі ліквідації банку шляхом зменшення строків формування та затвердження реєстрів вкладників з 3-х днів до 1-го та з 6-ти до 3-х відповідно.
При цьому виплата розпочинається наступного дня після затвердження реєстру вкладників (замість семи днів, встановлених раніше).

Уряд також пропонує встановити кримінальну відповідальність керівників або службових осіб банку за внесення неправдивих відомостей про вкладника, умисне пошкодження бази даних про вкладників та/або створення обставин, що унеможливлюють ідентифікацію вкладника та унеможливлюють початок здійснення виплат.

«З метою прискорення початку виплат відшкодування коштів вкладникам неплатоспроможних банків пропонується надати можливість Фонду здійснювати аналіз дотримання банками порядку формування та ведення баз даних про вкладників проблемних даних, а також збір даних для підготовки проекту врегулювання такого банку», – йдеться у пояснювальній записці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кабмін також пропонує запровадити прискорену ліквідацію неплатоспроможного банку, у разі відповідності банку встановленим законопроектом критеріям.

Джерело: ЕП

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності