Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ТЕРНОПІЛЬЩИНА ПРОТИ АГРОХОЛДИНГІВ

У влади області – новий пріоритет. Тепер це буде розвиток сільськогосподарських кооперативів.

У 2015 році на Тернопільщині планують організувати роботу 10 кооперативів.

Про це заявив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра в ефірі Тернопільського обласного телебачення.

«Донедавна вважалося, що агрохолдинги, великі сільськогосподарські підприємства – найоптимальніший та еконономічно вигідний для Тернопільщини варіант, – зазначив Леонід Олексійович. – Однак ми проаналізували цю позицію і можемо констатувати, що такі агропідприємства не розв`язують економічних проблем області, насамперед – зайнятість населення. Як правило, тут автоматизовано всі процеси, тому рівень зайнятості населення невисокий».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами заступника, є й інша сторона медалі – збитки, яких завдає діяльність агрохолдингів. В першу чергу – розбиті дороги. Це неодноразово викликало обурення і протести мешканців краю.

«Враховуючи ці та інші фактори, ми обрали курс на розвиток малого сільськогосподарського бізнесу, зокрема кооперативів. Кооперація – це традиційний спосіб організації бізнесу для Галичини, який тут доволі успішно розвивався тут до 1939 року. Ми маємо партнерів у США. Сподіваємося, їхній досвід і підтримка допоможуть нам активізувати кооперативний рух на Тернопіллі», – сказав Леонід Бицюра.

Водночас він не навів деталей хоча б одного запланованого проекту, тож, наймовірніше, всі кооперативи так і залишаться постопорожньою балаканиною, як це зазвичай буває в місцевих посадовців.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності