Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Тернопільська “швидка” клятву Гіппократа не давала ?

Сьогодні, 17 серпня, поблизу торгового центру “Орнава” в Тернополі трапився прикрий випадок. Бригада швидкої допомоги, яка прибула за викликом, відмовилась опікуватися непритомним чоловіком.

Одна із перехожих, свідок події, Інеса Лемперт поділилася про ситуацію враженнями на своїй сторінці у Фейсбук:

Отож, йду сьогодні крізь “Топільче” додому. Здалеку бачу групку людей навколо непритомної людини. Підходжу, кажуть, що знайшли чоловіка без свідомості й викликали швидку. Придивилась – охайно втягнутий мужчина років 55+, спиртним ніби не пахне.

За хвилину приїхала швидка. Медсестра (м) вийшла й відразу запитала: “А чому ви викликали швидку, а не поліцію?”. Команда небайдужих між собою здивовано переглянулась.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Я: А поліція для чого?

М(неохоче оглядаючи потерпілого): Бо він же п’яний!

Я: А нам звідки знати? Це просто НЕПРИТОМНИЙ чоловік.

М(обурено): то треба було його понюхать!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так і хотілось сказати: “а може ще й полизькать?”3927715413453241656005745560825987857383424n_5b7702f31785c

В цей час підбігла дівчинка і повідомила, що далі у парку у жінки напад епілепсії. Медсестра дала нашатир жінці, яка викликала швидку, мовила “відкачуйте самі” й поїхала далі на виклик.

Надихнувшись ситуацією, хочеться нагадати, що життя безхатька з-під мосту таке ж цінне, як і життя бізнесмена з Конча-Заспи. Не знаю, настільки той чоловік був п’яний і чи був п’яний взагалі, але він так само потребував допомоги. На вулиці спека, це міг бути інсульт, або що гірше.

Звісно, чудово, що є небайдужі люди, які викликали швидку, але сумно, що медики швидкої допомоги, робота яких допомагати своїм громадянам (і фінансується нашими податками) – байдужі.

А також витяг з Конституції на завершення: Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування. Охорона здоров’я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних, і оздоровчо-профілактичних програм“, – написала жінка, з котрою не можливо не погодитися.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності