Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Тіло чиновника з Адміністрації президента знайдено на будові у Києві (фото)

14 березня, на вулиці Багговутівській в Києві перехожі знайшли труп чоловіка, який виявився співробітником Адміністрації президента по напрямку роботи із засобами масової інформації.

Ім’я вбитого – Олександр Бухтатий.
Тіло зі слідами насильницької смерті виявили о 07:00 в Шевченківському районі – на вулиці Багговутівській біля недобудованої церкви. Пізніше в поліції заявили, що Бухтатий був пограбований – на нього напали, забрали телефон і банківську картку.

Однак помер він не від травм, а в результаті ішемічної хвороби серця. Про це повідомив начальник Шевченківського райвідділу поліції Герман Приступа. За його словами, злочин було скоєно напередодні вночі.

На даний момент в результаті комплексних оперативно-технічних заходів і після вивчення записів відеокамер з місця події затримано двох підозрюваних. Це не громадяни України або Росії, вихідці з однієї республіки СНД, раніше вони перебували на обліку у правоохоронних органах“, – сказав Приступа.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В даний час з урахуванням висновків судмедекспертів інцидент із загибеллю Бухтатого кваліфіковано як розбій.

Олександр Бухтатий був консультантом Головного департаменту інформаційної політики АПУ та секретарем Національної спілки журналістів.
У 2017 році він претендував на пост голови союзу, але програв вибори Сергію Томіленко.5b1cc89efb5b023f798501086876c881_1552565285_extra_large
Саме Бухтатого Банкова хотіла б бачити на чолі НСЖУ замість незручного для влади Томіленко.
Бухтатий активно відвідував різні семінари і заходи, присвячені журналістиці, а в 2016 році був призначений Порошенком до складу Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова. Він курирував військові ЗМІ і був одним з ініціаторів впровадження в Україні Дня військового журналіста.
У квітні минулого року Бухтатий презентував підсумки першого етапу реформування українських ЗМІ.
У Бухтатого залишилися дружина і син.
У чиновника є сторінка в Facebook, однак він там нічого не писав – принаймні, у відкритому доступі. Але сьогодні багато людей постять фотографії з ним і висловлюють свої співчуття.
Президент Петро Порошенко висловив співчуття рідним і друзям загиблого і закликав знайти і покарати винних у його смерті.
Висловлюю глибокі та щирі співчуття родині, близьким, колегам та друзям у зв’язку з трагічною смертю працівника нашої Адміністрації — Олександра Євгенійовича Бухтатого. Звертаюсь до правоохоронних органів із закликом у максимально короткий строк встановити винних у злочині і покарати їх відповідно до закону“, – сказано в повідомленні. Також додається, що Бухтатий був чесною і порядною людиною, професіоналом своєї справи.
Президент також доручив голові АП надати всю необхідну організаційну допомогу для похорону загиблого.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності