Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Транзитну суперечку з РФ у СОТ Україна програла

Україна програла ключову торговельну суперечку з Росією в СОТ (англ. World Trade Organization, WTO) у справі про транзитні перевезення. Київ оскаржував політичну заборону росіян, якою було розірвано найкоротший шлях українських товарів на ринки Середньої Азії.

Офіційно Світова організація торгівлі оприлюднить рішення за скаргою України проти Росії найближчим часом. СОТ після розгляду доводів сторін, прийняла позицію РФ про те, що політична ситуація в Україні в 2014-2015 роках створювала суттєві загрози для її національної безпеки. Таким чином, обмеження транзиту в СОТ не було визнано порушенням.

Раніше у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України повідомили, що експерти Світової організації торгівлі (СОТ) частково стали на сторону України в суперечці з Росією. Основні претензії України – припинення дії (14 випадків) та вручення (3 рішення) сертифікатів, виданих в органах Митного союзу.

30 липня повідомлялося, що СОТ не задовольнила основні українські вимоги в суперечці, в тому числі – визнання регулярності порушень з боку Росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності