Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ТРЕНУВАННЯ ЧИ ПЕРЕДЧУТТЯ

На щастя, це лише сценарій, за яким івано-франківські медики провели минулого тижня масштабні тренування з локалізації й ліквідації завізного з Ліберії вірусу Ебола. Організаторами навчання виступили Івано–Франківське міськрайонне управління держсанепідслужби, Івано–Франківська міська поліклініка № 4, Обласна клінічна інфекційна лікарня, станція швидкої невідкладної медичної допомоги.

Згідно з планом тренувального навчання, «хвора» прибула з Ліберії та звернулася до терапевта Івано–Франківської міської поліклініки № 4. Лікар на основі зібраної інформації запідозрив хворобу, викликану вірусом Ебола.

Лікарі діяли за оперативним планом.

Учасники тренувального навчання провели комплекс первинних медичних заходів з локалізації та ліквідації вогнища захворювання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За ходом тренувального навчання спостерігали представники організаторів навчань.

Декотрі вітчизняні ЗМІ уже раніше заявляли про випадки виявлення хворих на цей небезпечний вірус в Україні, але усе це виглядає допоки тільки не перевіреними чутками, адже офіційно МОЗ мовчить. Проте, як відомо, в Росії в носійстві цього страшного вірусу підозрюють щонайменше 220 іноземних студентів з країн Африки.

Пригадуючи нещодавню статистику щодо венеричних захворювань в Івано-Франківську, які згідно слів головного лікаря шкірвендиспансеру значно почастішали завдяки тісному спілкуванню місцевої молоді з іноземними студентами, постає цілком логічне запитання, а чого ще чекати від цих «непрошених» багатьма ВНЗ в інших областях «іноземних гостей»?..

Голова ВГО «Поклик Нації»
Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності