Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Третій місяць на Сході України триває АТО, а бійці з Прикарпаття не мають найнеобхідніших засобів

У зв’язку з цим 12 червня голова ОДА Андрій Троценко та депутат обласної ради Юрій Романюк на прес-конференції оголосили про створення Координаційного центру швидкого реагування. Метою структури стане збір інформації про наших бійців на Сході України та забезпечення їх всім необхідним, – повідомляє «Галицький кореспондент».

Однопартієць губернатора депутат облради «бютівець» Юрій Романюк розповів: «Наших бійців на сході не так вже й багато, близько сотні. Ми повинні забезпечити їх всім необхідним: раціями, тепловізорами, глушниками для ведення прихованого бою, одягом, продовольством. У нас є спонсори, які хочуть відправляти медикаменти».
Активісти планують створити рахунок, який будуть контролювати громадські організації та волонтери. Вони будуть звітувати про те, що купується і куди відправляється. Фактично робота буде нагадувати ту, яка була на Майдані.

«Якщо кожне село збере по 1000 грн, ми будемо мати мільйон, який не зависне на казначейських рахунках», – додає Юрій Романюк і запевняє : «У кожному селі є людина, яка може дати піввідра картоплі, два кілограми цибулі, баночку тушонки чи меду. Ми будемо це все збирати і адресно відправляти».

Активісти планують зібрати базу даних. Це складно, тому що бійці не мають можливості через ЗМІ отримати інформацію про можливість отримання допомоги. Тому волонтери сподіваються, що батьки, друзі чи рідні нададуть інформацію про хлопців і з ними можна буде вийти на контакт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«ОДА та районні адміністрації будуть забезпечувати волонтерів кабінетами, зв’язком, комп’ютерами, транспортом»,– каже голова ОДА Андрій Троценко, також пан Андрій доповнює: «Сьогодні при ОДА відкрили гарячу лінію 0800501554».

За цим телефоном можуть звертатись родини військовослужбовців, правоохоронців та активістів для надання їм допомоги.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності