Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Трьох українців затримано у Варшаві… за підготовку терактів

Поліція Варшави затримала трьох громадян України. Двоє чоловіків та жінка погрожували влаштувати теракт під час урочистостей з нагоди 80-ої річниці початку Другої світової війни. Повідомляє РolsatNews.

За даними поліції, вони опублікували в інтернеті відео, на якому погрожували вчинити теракт під час святкових заходів у Варшаві. Однак до здійснення цього злочину справа не дійшла – поліція затримала усіх трьох українців у їхньому помешканні.20100530213_650x410

Завдяки швидкій та гарній співпраці осередків боротьби з кіберзлочинністю та штабу поліції Варшави ми встановили точне місцезнаходження цих людей”, – заявив на брифінгу Маріуш Цярка, речник Головної комендатури поліції Варшави.

Як саме планували вчинити теракт – поліція не повідомляє.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИСадовий вигадав цілий “теракт” довкола лінійки у польській школі Львова

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Затримання українців здійснили бійці антитерористичного спецпідрозділу поліції. У помешканні, де проживали українці слідчі вилучили зброю. Однак експертиза засвідчила, що це не вогнепальна зброя.

Це дуже серйозний інцидент. Якби під час входу поліцейських до будівлі ці люди тримали в руках таку зброю, то могла б трапитись трагедія”, – заявив речник поліції.

Урочистості з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни у Варшаві відбувались за посиленої охорони поліції з усієї Польщі та спецслужб. Участь у цих заходах планував взяти президент США Дональд Трамп, але в останній момент скасував свій візит через ураган Доріан. Замість Трампа у Варшаву прилетів віце-президент Майк Пенс.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності