Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Троценко: Області будуть на самозабезпеченні

Івано-Франківщина увійшла до п’ятірки пілотних областей, в яких за підтримки проекту Європейського Союзу буде створено стратегію регіонального розвитку до 2020 року.

Якщо раніше стратегічні плани розвитку окремих територій держави розроблялися переважно представниками влади і науковцями, то наразі до роботи у цьому плані активно залучатимуться громадські інституції. Про це йшлося на спільному засіданні керівного комітету та робочої групи з розробки стратегії, інформує galka.if.ua.

«Дуже важливо залучати до роботи зі створення стратегії якомога ширшу кількість людей, суб’єктів регіонального розвитку: представників влади, самоврядування, науки, бізнесу», – наголосив заступник керівника проекту «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» Юрій Третяк. – «Найосновніше – всі повинні зробити внесок у цю роботу. Якщо ми хочемо вступити з часом в Європейський Союз, повинні розвивати саме регіони».

Створення стратегії Прикарпаття, яке заплановано завершити до кінця року, фінансуватиметься за рахунок надходжень з державного бюджету, а також грантових коштів. Документ обов’язково буде підкріплений конкретним планом реалізації і дасть відповіді на запитання про те, яким чином область розвиватиметься економічно, враховуючи внесення змін до Конституції України щодо реформування роботи органів місцевого самоврядування і децентралізації влади.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми повинні готуватися до того, що області будуть на самозабезпеченні», – наголосив голова облдержадміністрації Андрій Троценко. – «Це можливо завдяки потужному економічному розвитку. Стратегія розвитку області повинна дати нам план дій на найближчих 10 років».

Враховуючи соціально-економічний аналіз Івано-Франківської області, оприлюднений на засіданні, найбільш вагомими для розвитку Прикарпаття залишатимуться сільське господарство, лісова галузь, житлове будівництво. Область має перспективи видобутку сланцевого газу. Основні проблеми, які доведеться долати, стосуватимуться ремонту та будівництва доріг, збільшення кількості дошкільних закладів, залучення нових інвестицій.

Дмитро Несміш

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності