Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Труну із тілом священика викрали із могили на Чернігівщині

У селі Мощанка Чернігівській області за дивних обставин із могили зникла труна з тілом священника місцевої церкви. Невідомі розкопали місце його поховання біля храму і перенесли могилу на цвинтар. 

Отець Володимир помер у серпні на власному городі. Йому був 51 рік, але у чоловіка діагностували захворювання серця. Поховати священника вирішили біля церкви.filestoragetemp-2019-11-16t084807-932

Примітно, що новий настоятель храму відмовився відправити 40 днів по покійному. Незабаром із могили зникла труна з тілом – її серед ночі викопали і перемістили в зарості біля цвинтаря, ретельно сховавши.

Вдова священика Юлія Зінькова та місцеві жителі припустили, що до акту вандалізму причетні ченці монастиря, який будували прямо під стінами церкви без дозволу. У загиблого нібито був конфлікт із особами, які захопили землю.

За словами Зінькової, труна зникла після її останнього візиту на могилу чоловіка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вони кричали словами образливими, щоб я його звідси забрала. Я так зрозуміла: вони вирішили, що це їх земля там. Може, він там сам хоче бути першим похованим”, – висловилася вона про херувима монастиря Михайла Дегтяря.

Ченці від коментарів відмовилися, проте запевнили місцеве населення, що до перезахоронення не мають відношення. Прокоментували кричущий випадок також у Чернігівській єпархії.

Для цього є поліція, правоохоронні органи, які повинні вирішити питання, знайти тих людей, що зробили це. Вони повинні понести не тільки церковне покарання, а й державне з Кримінального кодексу”, – заявив секретар Чернігівської єпархії Української православної церкви МП отець Ігор.

Отця Володимира після того, як знайшли заховану труну, люди перепохоронили на цвинтарі. На могилу повернули хрест, який знайшли в монастирі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності