Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Три гектари аптечних складів у Львові підуть на “списання”

На розгляд сесії Львівської облради винесли проект рішення про списання понад 4000 м2 колишніх аптечних складів у Львові на вул. П’ясецького, 9, біля Скнилівського мосту. Оскільки вперше в історії пропонується списати таку велику кількість нерухомого майна, що належить громаді Львівщини, це викликало обурення багатьох опозиційних до нинішньої коаліції в облраді депутатів.90897875633

Проект рішення не зняли з розгляду після публічного розголосу і навіть тоді, коли з’явилася фірма, охоча це майно орендувати. Проте в облраді продовжують наполягати на списанні і знищенні комунального майна. Львівська облрада планує знищити понад 4000 кв м комунальної нерухомості, щоб здешевити інвесторам приватизацію трьох гектарів у Львові:

Загальна площа складів, на понад 3 гектарах, огороджених старим цегляним парканом, де раніше зберігалися лікарські засоби – понад 5700 м2, з яких 4200 м2 хочуть списати.

Колись єдиний на Львівщині аптечний склад начебто не витримав конкуренції у ринкових умовах, приміщення не використовуються за призначенням вже близько двох років. Тепер від них підприємству одні збитки, адже охороняти їх потрібно, «бо все рознесуть». В обласній раді запропонували більшість складів списати. Чим буде займатися «Обласний аптечний склад» без складів – загадка.

Тільки за приблизними оцінками, три гектари землі у цьому мікрорайоні Львова коштують не менше 1,5 млн доларів США, а далі питання недорогої оренди та невід’ємного “поліпшення” на чверть від цієї суми, і вже є право на приватизацію землі…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ось так гине найкраще, що було успадковане Україною від совка – безплатна державна медицина, а потім доводиться дивуватися, чому в країні три роки не можуть побороти кір, чи чому в аптеках нема звичайних масок при загрозі коронавірусу.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності