Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

ТРИПІЛЬСЬКА ЗНАХІДКА

10 - ТРИПІЛЬСЬКА ЗНАХІДКА.Історія Кам’янця-Подільсь­кого може налічувати щонайменше п’ять тисяч років. Таке припущення дають змогу зробити розкопки, проведені в Старому місті на площі Польський ринок.

«Найбільш цікавою та унікальною знахідкою, виявленою під час досліджень, є залишки, швидше за все це житло, Трипільської культури. І якщо нашу гіпотезу підтвердять фахівці з Інституту археології Національної академії наук України, то історію створення міста доведеться переглянути. Та ми сьогодні 10 - ТРИПІЛЬСЬКА ЗНАХІДКА.1стовідсотково впевнені, що ті залишки глиняної площадки та матеріали, які знайшли відносяться до часів Трипільської культури» – зауважив науковий співробітник ДП ОАСУ «Подільська археологія», старший науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Петро Болтанюк.

Міський голова Михайло Сімашкевич зазначив, що унікальна знахідка на території Старого міста підтверджує надзвичайно розмаїте багатство історії Кам’янця-Подільського та дасть змогу підняти престиж міста як історико-архітектурного, так і туристичного центру України.

Джерело: Кам’янець-Подільська міськрада

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності