Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ТРИУМВІРАТ ЧИ ТРИ ГЕТЬМАНИ

1551749_617990011598771_2062214883_nУ першому турі президентських виборів братимуть участь лідери всіх трьох опозиційних політичних сил, заявив лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк в ефірі «5 каналу», нагадавши, що таке рішення було ухвалене ще в травні 2013 року.

«18 травня минулого року ми підписали Угоду трьох політичних сил, де чітко визначилися з тим, що єдиний кандидат отримає підтримку в другому турі. Угода чітко сформулювала наступний підхід: у першому турі всі кандидати від опозиції проходять як праймеріз, а в другому турі той, хто отримає найкращий результат, отримає підтримку всіх опозиційних сил», – сказав пан Яценюк.

За його словами, 2014 року три опозиційні сили – «Батьківщина», УДАР і «Свобода» – мають сформувати єдину команду.
«Ця команда не просто піде на вибори, не просто їх виграє, а доведе всьому світові, що Україна здатна проводити зміни, і що після 2015 року вона буде фактичним членом Європейського Союзу» , – наголосив Арсеній Яценюк.

Яценюк також зазначив, що Майдан у Києві повинен лишатися до президентських виборів.

«Майдан повинен залишатися в центрі Києва як серце української свободи, як певний мобілізаційний пункт. Але ми зможемо перемогти тільки тоді, коли Майданом стане вся Україна – від Заходу до Сходу», – додав лідер фракції «Батьківщина».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Яценюк зазначив, що громадське об’єднання «Майдан» створено для захисту результатів голосування на президентських виборах в 2015 році.
«Ми маємо рік на те, щоб підготуватися до проведення президентських виборів. На те, щоб ті сотні тисяч людей, які були на Майдані, доклали своїх зусиль для роботи в комісіях, в якості спостерігачів, агітаторів і для того, щоб приїхати сюди, до Києва, в ніч, коли рахуватимуть голоси і визначатися, хто виграв президентські вибори, і захистити вибір мільйонів українців» , – зазначив він.

За чинною Конституцією, вибори Президента мають відбутися в останню неділю березня 2015 року, тобто 29 березня.

Нагадаємо, що у жовтні і лідер партії УДАР Віталій Кличко з трибуни парламенту заявив про намір балотуватись в президенти по тому, коли Верховна Рада ухвалила закон, який, на думку пана Кличка, є спробою влади не пустити його на вибори. Про амбіції Олега Тягнибока взагалі краще промовчати… А чинний Президент Віктор Янукович на прес-конференції 19 грудня заявив, що визначиться, чи балотуватися йому на другий термін, за результатами опитування громадської думки.

Отож, після такої заявки Яценюка так і хочеться сказати, що Мойсей водив жидів 40 років пустелею, яка має 100 км в довжину і 50 у ширину, а Яценюк і йому подібні змусять українців 40 років топтатися на місці у багнюці. Що ж, воістину, в тільки в Україні таке, що на одного хлопа три гетьмани…
Ігор Стець

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності