Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ЦВК “зарубала” партію Саакашвілі. Парасюк теж пролетів

Центральна виборча комісія відмовила партії Міхеїла Саакашвілі”Рух нових сил” в реєстрації кандидатів у народні депутати. Рішення, що стосується як виборчого списку партії, так і кандидатів-мажоритарників, було прийнято ЦВК на засіданні в неділю, 23 червня.saakash

Також цього дня Центральна виборча комісія на засіданні в неділю, 23 червня, відмовилася реєструвати кандидатами в депутати двох чинних позафракційних парламентаріїв – Володимира Парасюка й Аркадія Корнацького.

ЦВК мотивувала відмову в реєстрації депутатів, які подали заявки для участі у виборах по «мажоритарці», «невідповідністю поданих документів вимогам законодавства».

 

Причиною ж відмови партії Саакашвілі у ЦВК назвали проблеми з пакетом документів, які партія Саакашвілі подала для реєстрації виборчого списку і кандидатів у мажоритарних округах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Розглянувши відповідні документи, Комісія відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку політичної партії “Рух нових сил” у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та кандидатів, висунутих в одномандатних виборчих округах“, – йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

У ЦВК пояснили, що не можуть прийняти документи у партії Саакашвілі, так як політсила не провела з’їзд для прийняття участі у позачергових парламентських виборах згідно з чинним законодавством.

За даними Комісії, позачерговий з’їзд Руху нових сил” 10 червня, на якому було затверджено список кандидатів, “відбувся з порушенням вимог статуту цієї партії”. А рада партії 8 травня не могла розглядати питання про участь у позачергових виборах – до інавгурації Володимира Зеленського та підписання ним указу про розпуск Верховної Ради.

У ЦВК пообіцяли скерувати до Національної поліцію копії протоколів засідання ради партії “Рух нових сил” від 8 травня і позачергового з’їзду партії від 10 червня 2019 роки “для здійснення перевірки й у разі необхідності – вжиття передбачених законодавством заходів реагування”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міхеїл Саакашвілі, який повернувся в Україну після відновлення українського громадянства, вів переговори про спільну участь у виборах з лідером партії “Удар” Віталієм Кличком і главою “Громадянської позиції” Анатолієм Гриценком. Однак згодом заявив, що його партія “Рух нових сил” піде на вибори самостійно.

13 червня Саакашвілі представив виборчий список своєї партії. А Печерський суд ухвалив, що експрезидент Грузії останні “п’ять років безперервно проживав в Україні”, тим самим підтвердивши його право балотуватися в народні депутати.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності