Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Туреччина готова визнати за Росією анексований Крим, – мінливість азійської політики

Туреччина цілком може визнати анексований Російською Федерацією в України Крим російським.

Це випливає зі слів радника президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з безпеки і зовнішньої політики Ісмаїла Сафі. В інтерв’ю “Ленте.ру” він назвав можливу умову для такого кроку.

Журналіст наголосив, що Анкара не визнала півострів російським, але водночас турецькі делегати бували там і говорили про плани співпраці. Тому він поцікавився в Сафі, чи можлива зміна позиції Туреччини з питання визнання після закріплення в Конституції РФ поправки, яка не допускає дій, спрямованих на відчуження території.

Радник Ердогана відповів, що тема поправок до Конституції – це суто питання суверенітету прав Росії, яке Туреччина поважає і бажає, щоб такий вибір “приніс мир і спокій усьому російському народу”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“У Криму ж живуть кримські татари, з якими турецький народ має давні історичні зв’язки. Ми, Туреччина, хочемо миру й процвітання братнього татарського народу. Ми співпрацюватимемо з тією країною, яка йому це запропонує“, – заявив Сафі.

За його словами, турки також цінують “добру волю і старанність Росії в цьому питанні“, тому позитивно ставляться до візиту турецької делегації на півострів.

“Крим – дуже красиве місце. Я був там декілька разів і бачив, як красиво відреставрований Бахчисарай, а кримські татари вільно говорять своєю рідною мовою. Буду дуже радий повернутися за першої ж можливості в цей прекрасний край”, – зізнався радник Ердогана.

При цьому ж, у цьому самому інтерв’ю Ісмаїл Сафі заявив, що єдиним бажанням уряду і народу Туреччини є встановлення миру між Києвом і Москвою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А для тих, хто добре пам’ятає історію мінливості зрадливої татаро-турецької дружби із козаками, нічого дивного і нового у цьому інтерв’ю для себе не відкриє…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності