Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

У батальйонів відбирають нерозмитнені авто

Так у батальйону «Золоті ворота» ДАІ відібрала автомобіль, подарований волонтерами і відправила його на штраф-майданчик, – повідомляє один з активістів Леонід Панченко на своїй сторінці у Фейсбуці. Автомобіль не був розмитненим, з номерами батальйону «Золоті ворота», за кермом був боєць батальйону, співробітник МВС з посвідченням, при обшуку в машині нічого не знайдено. Тим не менш, автомобіль був відправлений на штраф-майданчик.

За словами Леоніда Панченка, конфіскацію авто інспектори ДАІ пояснили відсутністю місцевої реєстрації у встановленому законом порядку і що вони виконують наказ міністра МВС про ретельний контроль номерних знаків. Де стався інцидент, правда, не повідомляється.

«Дійсно, яка може бути у такого авто місцева реєстрація, коли подібні машини для бійців АТО приходять з-за кордону і їх не розмитнюють? Закуповують їх на гроші волонтерів безпосередньо для допомоги батальйоном. І на цих машинах бійці воюют», – обурюється Леонід Панченко.

За його словами, командування батальйону неодноразово зверталися до главку МВС з проханням поставити всі подаровані автомобілі батальйону на баланс МВС, минуло 7 місяців, але це донині не зроблено. А тепер автомобілі почали відбирати. За інформацією Панченка, тільки у «Золотих воріт» більше 40 подібних автомобілів і їх чекає штрафмайданчик. А воювати на чому? «Чи МВС замість них поставить 40 автомобілів з місцевою реєстрацією?» – задається риторичним питанням волонтер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Питання з нерозмитненими автомобілями, що використовуються в зоні АТО, виникло і у армійських підрозділів. Ще 11 березня 2015 Генеральний Штаб ЗСУ розіслав телеграму, в якій зобов’язав поставити всю подаровану техніку на військовий облік. Вимога цілком справедлива і правильна, адже сьогодні завдяки такому хаосу багато хто зловживає, використовуючи таке атво буцімто пригнане ззакордону для АТО, у власних цілях, а з допомогою бутафорних мальованих номерних знаків з усілякими позначками АТО чи батальйонів скоюється чимало злочинів…

Але ось поставити таке авто на облік можливо при виконанні певних вимог.

«Для постанови на облік автомобільної техніки (далі – АТ) яка передається до Військових частин на безоплатній Основі від Громадських та волонтерських організацій надавати наступні документи:

– договір на безоплатну передачу АТ,
– Акт приймання-передачі АТ, в якому обов’язково вказувати балансову (залишкову) вартість АТ
– Документи, що засвідчують офіційне придбання та розмитнення АТ,
– Документи, що засвідчують Зняття з реєстрації АТ в органах ДАІ».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За інформацією самих же волонтерів, 99% техніки, яку вони тягнуть у війська, не проходить ні митного оформлення, ні постановки на облік в органах ДАІ. Аналогічна ситуація і з автомобілями для підрозділів МВС і Нацгвардії. Всього ж за інформацією AUTO_Consulting, на березень 2015 р волонтери поставили для бійців АТО понад 2000 автомобілів і виготовили 260 бронемашин. Переважна більшість з них можна легко конфіскувати на штрафмайданчик за формальними ознаками.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності