Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

У Білорусі КДБ затримано заступника держсекретаря Ради безпеки… за зв’язки із Росією

Кілька білоруських ЗМІ повідомили 29 квітня про затримання в Білорусі Андрія Втюріна, заступника держсекретаря Ради безпеки Білорусі і колишнього начальника охорони Олександра Лукашенка.0738995a-7fea-4527-9bf3-c9298e104cf7w1023r1s

За даними TUT.BY, Втюрін був затриманий Комітетом держбезпеки за підозрою в отриманні великого хабара: це виданню в понеділок підтвердили знайомі затриманого.

Як повідомляє видання “Наша Нива”, Втюріна затримали ще тиждень тому, і з тих пір його котедж в Дроздах-2 опечатаний. Білоруський телеграм-канал NEXTA підтвердив, що справа на Втюріна заведена за звинуваченням у хабарі в $ 150 тисяч, але припустив, що арешт силовика міг бути пов’язаний з тісними відносинами, які він підтримував з Росією.

Офіційний представник КДБ Республіки Білорусь Андрій Ярош на запитання кореспондента білоруської служби Радіо Свобода відповів: “Без коментарів“, а в Слідчому комітеті сказали, що не мають інформації щодо заведеної на Втюріна справи.vtyurin

Втюрін народився в Пензі в 1971 році, закінчив Саратовське вище військове училище МВС РФ. У 1995 році він вступив до Служби безпеки президента Білорусі, яку очолював в 2007-2014 роках. Після цього указом президента країни Олександра Лукашенка він був призначений заступником держсекретаря Ради безпеки країни. Втюрін нагороджений орденами “За бездоганну службу” та “За службу Батьківщині”.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності