Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

У другому турі кандидатам не вистачає членів дільничих комісій

Недостатня кількість подань людей до складу дільничних виборчих комісій у другому турі виборів президента зафіксована у вісьмох областях та місті Києві. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Центрвиборчкому.

У ЦВК наголосили, що сьогодні,  15 квітня, – останній день формування складів ДВК. Цей процес відбувається в окружних виборчих комісіях за поданням кандидатів на пост президента.

У разі, якщо кількість запропонованих до складу відповідних виборчих комісій кандидатур менша за встановлену в зазначеному законі, ОВК формує склад дільничної виборчої комісії у кількості, визначеній частиною 8 статті 85 Закону, за поданням голови відповідної окружної виборчої комісії на підставі пропозицій членів ОВК“, – йдеться у повідомленні.
Також у ЦВК перерахували, де саме подань на формування ДВК недостатньо.

Дніпропетровська область: ТВО № 26, 27, 28;
Закарпатська область: ТВО № 68, 69, 70, 71, 72, 73;
Кіровоградська область: ТВО № 100, 101, 102, 103;
Луганська область: ТВО № 106, 107, 112, 113, 114;
Сумська область: ТВО № 157, 161;
Харківська область: ТВО № 171, 176, 180;
Херсонська область: ТВО № 183, 184, 185;
Чернігівська область: ТВО № 206, 209, 210;
м. Київ: ТВО № 216, 217, 220, 223.
У повідомленні наголошується, що всі небайдужі мають змогу написати заяви безпосередньо в приміщеннях ОВК.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Примітно, що раніше у команді кандидата в президенти Володимира Зеленського заявили, що через великий недобір людей в дільничних комісіях в усій Україні існує загроза зриву виборів.

А на Закарпатті у всіх шести округах не вистачає членів ДВК від кандидата Петра Порошенка.

Увсіх шести окружних виборчих комісіях на Закарпатті виникла проблема із нестачею людей на місця членів ДВК від кандидата у Президенти Петра Порошенка. Нагадаємо, останній день подачі документів від штабів кандидатів щодо членів виборчих комісій була п’ятниця, 12 квітня.

За словами голови ОВК №68 (центр – Ужгород) Лариси Дударевої, від кандидата на пост Президента Петра Порошенка надійшло подання лише на двох членів на одну дільницю. Однак у деяких селах округу не вистачає людей і від кандидата Володимира Зеленського. Наразі члени ОВК працюють над тим, аби набрати потрібну кількість людей у всі дільничні виборчі комісії округу.

Подібна ситуація склалася і у ОВК №69 (центр – Мукачево), №70 (центр – Свалява), №71 (центр – Хуст), №72 (центр – Тячів), №73 (центр – Виноградів). За слів голів цих окружних виборчих комісій, вони також отримали подання від кандидата Петра Порошенка лише по двоє осіб на одну дільницю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У коментарі комунікаційниці ОПОРИ довірена особа кандидата у Президенти Петра Порошенко Сергій Юричко, що про проблему із кількістю кандидатур на посаду членів ДВК знає.

«Згідно із законодавством України ми вже не маємо можливості подавати додаткові кандидатури до ДВК, тому це право залишається лише за окружними виборчими комісіями. Якими членами вони будуть докомплектовувати ці дільниці, мені невідомо»,- зазначив Сергій Юричко.

До слова, на вхідних дверях передвиборчого штабу Петра Порошенка в Ужгороді, як зафіксував спостерігач ОПОРИ по обіді, 13 квітня, висить оголошення, що прийом кандидатів у члени дільничних виборчих комісій здійснювався до 10 квітня. Також в оголошенні вказано, що спостерігачів штаб наразі не набирає.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності