Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

У Кабміні поділилися планами, кому піднімуть пенсії в першу чергу

Уряд має намір підняти до справедливого рівня пенсії тих українців, чиї виплати знаходяться в проміжку від мінімальної пенсії до 3000 гривень.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє прес-служба Кабміну.

Він пояснив, що протягом останніх двох років уряд підвищував прожитковий мінімум, і тому перерахунок пенсій здійснювався тим, хто отримує мінімальну пенсію, або у кого розмір пенсії залежить від мінімальної. За словами чиновника, це близько 7 млн пенсіонерів.

“Але є 4,5-5 млн пенсіонерів, розмір пенсій яких знаходиться в проміжку від мінімальної до 3000 тис. гривень. Це люди, які виходили на пенсію досить давно і, на жаль, за останні п’ять років ніяких перерахунків їхніх пенсій не було. І в цьому є велика несправедливість, коли ми підходимо до процесу “зрівнялівки”. Коли розміри пенсій людей з невеликим стажем зрівнюються з тими, які мали великий стаж. Цю несправедливість ми повинні прибрати”, – сказав Розенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності