Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У Львові піднімають тарифи на утримання будинків

Чиновники мера Львова Андрія Садового ініціюють підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій у Львові. З проханням погодити цю ініціативу до постійних депутатських комісій міськради звернувся начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець.

Про це під час сесії Львівської міської ради заявив голова постійної депутатської комісії житлової політики Ігор Сільвестр.
Як повідомив депутат, до постійних депутатських комісій вже звернулись чиновники А. Садового з пропозицією погодити збільшення ціни на квартплату.

«У 2011 році команда Садового без погодження львів’ян запровадила нові тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, безпідставно підвищені на 20–30 відсотків. Депутати 29 вересня 2011 року скасували відповідне рішення виконавчого комітету, проте справа щодо цього питання з ініціативи команди міського голови перейшла у площину судових процесів, де перебуває й дотепер», – зазначив Ігор Сільвестр.

Депутат розповів, що чиновники А. Садового фактично знову задекларували своє бажання впровадити чергове підвищення квартплати попри відсутність будь-яких підстав для ухвалення такого рішення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Тарифи можна піднімати вик­лючно за процедурою, передбаченою законом, це має бути економічно обґрунтовано і затверджено з урахуванням позиції громади міста. Безперечною складовою при ухваленні рішення про нові тарифи є волевиявлення львів’ян, кожен споживач має висловити свою позицію щодо вартості тих чи інших послуг. Натомість людям нав’язують обов’язкові складові тарифу, змушуючи їх оплачувати послуги, які ніколи не надавалися. Зважаючи на це, можу заявити, що будь-які ініціативи про підвищення ціни на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій у місті є неприйнятними та позбавлені законного ґрунту. Відтак депутатський корпус однозначно не підтримає цієї пропозиції команди Андрія Садового», – підсумував Ігор Сільвестр.

Ярослав С.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності