Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У ЛЬВОВІ ПОНАД 14 ВИПАДКІВ МЕНІНГІТУ

У Львові зафіксували 14 випадків захворювання на менінгіт. Батьки через різну інформацію побоюються відсилати дітей до школи.

У школі № 75 на навчання не прийшло 100 учнів. «Клас абсолютно пустий, з 35 дітей тільки 5 було сьогодні у першому красі. Ми усі боїмось», – ​поділився батько першокласниці пан Семен.

Батьки ділились тривожною інформацією у соцмережах та по телефону. Тож у деяких класах почалась паніка.
«Я дізналась цю інформацію від іншої мами, попередила, що в нас в класі є такий випадок захворювання. Також повідомляла наша вчителька», – ​зазначила мама школярки Христина.

У школі захворів лише один другокласник. «Ця дитина, яка зараз перебуває в лікарні, має вірусний менінгіт середньої важкості, який був наслідком захворювання на ГРЗ, яке ця дитина мала. Таким чином, цей менінгіт не є небезпечним для дітей. Ми вчора всю школу промили дезінфікуючими засобами, прокварцували усі початкові класи», – ​запевнила директор школи № 75 Світлана Кушнір.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Деякі батьки досі побоюються поширення хвороби. «Малу свою до школу не пустила, не знаю, як буде далі. Ситуація неприємна, її не повинно було бути», – ​зізналась мама другокурсниці пані Любов.

Ще один пацієнт із менінгітом – ​із школи «Світанок». У закладі проводять профілактику та дезінфекцію, усі діти під наглядом медиків.

Таких випадків у Львові загалом 14. «Причиною є вірус, але сказати який це саме вірус на сьогодні неможливо. Тривають лабораторні дослідження і результати ми очікуємо. Пацієнти – ​це діти різних вікових груп, не знайомі між собою, вони не відвідують якийсь один організований колектив», – ​пояснила лікар-епідеміолог-інфекціоніст обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

Та епідемії менінгіту у Львові немає, переконана санстанція. Це лише сезонні випадки захворювання. «Дійсно захворюваність має місце. Є понад 10 випадків серед дітей. Але між собою вони не пов’язані. Це в різних школах, різні вікові групи. Тобто говорити про спалах на сьогоднішній день не доводиться», – ​розповів заступник головного лікаря Львівської обласної СЕС Олег Когут.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Аби запобігти хворобі, медики радять часто мити руки та дотримуватись правил гігієни.

Підготував Ярослав Гібура

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності