Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У Львові пройшов з’їзд російських громадських організацій

Минулого тижня, 20 червня, Львові в приміщенні РКЦ на Короленка, 1, відбувся з’їзд російських та «антифашистських» громадських організацій львівщини та Західної України. Разом з ними з’їхались ліві та комуністи.

У заході взяли участь лідери громадських організацій, багато з яких перебувають під забороною. (СБУ, ау)
З вступним словом виступив лідер Російського руху України Олександр Свистунов, який «отметил ужасающее положении русских и других национальных общин НА Украине» – спиваються, Олександре?

Програму зборів продовжив Покровський А. С., голова спілки наукового соціалізму ім. І. Франка та Львівської обласної організації «Інтелігенція за соціалізм». Олександр Покровський заявив про те, що «сегодня русская интеллигенция не имеет возможности напрямую выполнять свою функцию, а именно: нести своему народу культуру, язык, произведения искусства на родном русском языке» – Тезка Свистунова, Покровський з якогось переляку вирішив, що їх привезли до Москви, де інтелігенція дійсно не несе жодних функцій.

Порівнюючи епоху колишнього СРСР і нинішню, те, що відбувається на Західній Україні, Покровський позначив одним словом – «трагедія».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Олександр Покровський, певне, не бував в тюрмі на Лонського – що там совєтська власть робила з інтелігенцією – оце трагедія.

З доповіддю «Украинский национализм – путь к расколу» виступив голова Львівської АФК Калинюк А. Н.
…ще багато що говорили. В результаті було прийнято:

– «Декларацию о национальном единстве русского народа», на підставі якої всі національно-патріотичні сили та об’єднання громадян України призиваються здійснювати діяльність «во благо русского народа». До речі, якщо «Украинский национализм – путь к расколу», тоді руский националізм – шлях куди?

– складено документ в плані внесення змін до Закону України «Про національні меншини України», де згадується вимога надати національним меншинам право на створення національно-культурної автономії. Також у зміненому Законі повинен бути передбачений державний статус російської мови, «что снимет общую напряженность в обществе и в целом на Украине».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Принято обращение к президенту Украины Петру Порошенко о том, что «только федерализация Украины и запрет националистической идеологии может привести к миру и стабильности в стране».

Крім того, на з’їзді було ухвалено рішення про скликання міжнаціонального форуму Західної України, і про створення інтернет-порталу російських організацій Львівщини.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності