Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У Львові відзначатимуть 75 річницю 1 Української Дивізії “Галичина”

Цього року українці відзначатимуть 75 річницю створення 1 Української Дивізії “Галичина” Української Національної Армії. Більше 80 000 добровольців з Західної України зголосились увійти у дивізію, яка в перспективі мала стати основою армії незалежної України.  Про це інформують у прес-службі ЛОДА. 

Відкриття інформаційної банерної виставки присвяченої 75-й річниці з дня створення 1 Української Дивізії «Галичина» Української національної армії відбудеться біля пам’ятника В. Чорноволу. Банерна виставка буде проходити з 18 квітня по 6 травня 2018 року.

В день відкриття виставки 18 квітня в парку На Валах (біля пам. В. Чорноволу) також проведуть одноденну виставку макетів зброї, техніки та військових одностроїв часів 2 Світової війни з приватної колекції Володимира Правосудова. Офіційне відкриття виставки о 12:00.

Зазначимо, що перше урочисте вшанування ветеранів та 65 річниці утворення 1 УД УНА, не зважаючи на всі перешкоджання тогочасної влади, відбулося рівно 1о років тому в Івано-Франківську урочистим віче та тисячною ходою до меморіального кладовища з покладанням квітів до пам’ятного хреста та спільною панахидою отців усіх українських конфесій, на честь патріотів цієї української військової формації часів ІІ Світової війни, що полягли в боях з червоним окупантом за волю України. Організатором дійства була ВГО “Поклик Нації”.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності