Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У Мінінфраструктури не дали Івано-Франківську 150 млн. грн на піар місцевої “Свободи”

У Міністерстві інфраструктури відмовили народній депутатці від Івано-Франківська Оксані Савчук у виділенні 150 млн грн на добудову моста через Бистрицю Солотвинську.

Однопртійка міського голови Івано-Франківська свободівця Руслана Марцінківа та екс-секретар міськради, а нині нардеп Оксана Савчук звернулася з депутатським запитом до прем’єр-міністра Олексія Гончарука та міністра інфраструктури Владислава Криклія. В запиті нардепка просить уряд посприяти у співфінансуванні будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вулиць Хіміків – Надрічна в Івано-Франківську, кошторис якого, наче зачарований, зростає що-півроку, а на опорах мосту вже сьогодні красуються банери із написом, що міст зводиться за сприяння мера та місцевої “Свободи”42211182_1974982829191456_816860452796497920_o__large

Савчук просила виділити на добудову моста 150 млн грн. За її підрахунками, кошторисна вартість будівництва становить 594,6 млн грн. Зокрема, будівництво самого моста – 212,3 млн грн, розв’язки – 346,4 млн грн та під’їзної дороги – 35,9 млн грн.

Станом на 1 вересня, зазначила депутатка, з міського бюджету профінансовано 139 млн грн.

У відповіді на запит міністр інфраструктури Владислав Криклій написав, що будівництво нового моста у межах Івано-Франківська “належить до відання територіальної громади”.

Також у  документі йдеться, що можливим джерелом фінансування може бути субвенція з держбюджету на ремонт і утримання доріг місцевого значення. Цього року область отримала 348, 2 млн грн. Лист з проханням розглянути можливість співфінансування моста з цих коштів міністр надіслав в Івано-Франківську облдержадміністрацію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У цьому листі міністр вказав, що співфінансування будівництва об’єктів у межах Івано-Франківська не належить до компетенції Міністерства інфраструктури України та Державного агентства автомобільних доріг.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук теж доручив облдержадміністрації опрацювати запит Савчук.

Від облдержадміністарції на запит відповіла перший заступник голови ОДА Марія Савка. Вона зазначає, що будівництво цього моста вкрай важливе для міста, тому облдержадміністрація… звернулася до Кабміну “з проханням розглянути можливість виділення із Державного бюджету коштів для співфінансування об’єкта, про який йдеться у депутатському запиті”.

У коментарі місцевим ЗМІ Марія Савка зазначила, що облдержадміністрація включить ці роботи у пропозиції щодо формування держбюджету на наступний рік.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, Івано-Франківська міська рада залучить 500 млн грн шляхом випуску облігацій внутрішньої місцевої позики. Місто вже виплачує 300 млн грн позики, яку взяло минулого року.

У переліку об’єктів, які будуть фінансуватися цього року з бюджету розвитку та із запозичень до міського бюджету, заклали на будівництво моста 30 млн грн, розв’язки – 10,6 млн грн, під’їзної дороги – 41,3 млн грн.

Недавно Оксана Савчук розповіла, що непогано в неї склалася співпраця з Міністерством інфраструктури. За її словами, вона запросила міністра в Івано-Франківськ і він погодився приїхати в жовтні.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності