Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

У нас Бог живий, а не Бог онлайн, – УПЦ МП парувало ПЦУ та УГКЦ

Митрополит УПЦ Московського патріархату Климент зазначив, що в богослужіннях їхньої церкви на Великдень майже нічого не зміниться, хоча на карантинні обмеження зважати будуть.

Таку думку він висловив у ефірі “Радіо Свобода” в п’ятницю, 10 квітня.

Звичайно, буде служба проводитися, президент сказав, що служби ніхто не відміняв”, – зазначив митрополит.

При цьому вказав, що в храм пускатимуть, зважаючи на обмеження до 10 людей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож на Великдень в храм планують запускати до 10 людей і проводити традиційні обряди.

У нас богослужіння будуть і на Вербну неділю, і на всі інші дні, але ми закликаємо людей дотримуватися карантину і всіх інших норм, які визначаються всіма обставинами, пов’язаними із розповсюдженням інфекції”, – заявив він.

На пропозицію щодо переведення служби в онлайн-режим, митрополит Климент зазначив:

Онлайн-трансляція – це не є богослужіння. У нас Бог живий, а не Бог онлайн. Тому ніколи не можна замінити причастя чи сповідь онлайн, це буде просто безглуздо і нас люди не зрозуміють в цьому”, – заявив він.

На те, що в Києво-Печерський Лаврі офіційно 26 священнослужителів захворіли коронавірусом, митрополит Климент відреагував так:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Я не думаю, що ситуація у Печерській Лаврі якось принципово відрізняється від ситуації із захворюваннями по всьому Києву”.

На питання, скільки вірян могли контактувати зі священниками Лаври, Климент зазначив, що ця кількість менша, ніж число людей, якими контактували депутати Верховної Ради.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності