Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

У Нью-Йорку через 285 хворих на кір оголосили надзвичайний стан, а Супрун в Україні мовчить

У Нью-Йорку місцева влада оголосила надзвичайний стан через спалах кору у районі Вільямсбург на північній околиці Брукліна.

Про це пише американське видання Insider.

У районі підтвердили 285 випадків захворювання на кір. Більшість хворих походять зі спільноти ортодоксальних юдеїв, де багато дітей залишаються нещепленими.

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо оголосив обов’язкову вакцинацію в певних кварталах району, щоб стримати спалах кору. Тих, хто не отримає вакцину протягом 48 годин, штрафуватимуть на 1000 доларів.
Нагадаємо, у звіті Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) для Європейського регіону йдеться, що кількість хворих на кір в Україні вища, ніж в усіх країн Європи разом узятих. В організації за 2018 рік нарахували в Україні понад 53 тисячі хворих, тоді як у решті країн Європи загалом 34 тисячі. На другому місці у цьому переліку Сербія (більше 5 тисяч хворих), далі йдуть Ізраїль і Франція (понад 2 900). У десятку країн з великою кількістю хворих також увійшли в Італія (2517), Росія (2256), Грузія (2203), Греція (2193), Албанія (1466) та Румунія (1087).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А у МОЗ України заявили про новий спалах кору.

Про це повідомляє відомство на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що минулого тижня на кір захворіли 2 250 українців, а з початку року – вже 37 328 осіб. За цей час від ускладнень кору померли 14 людей.

«Вакцинація – єдиний надійний захист від кору, особливо якщо у вашому регіоні зафіксували спалах захворюваності», – йдеться в повідомленні.

Не зважаючи на те, що від початку року в Україні на кір захворіло понад 11 тис. громадян, з яких кілька померли, реформаторка медицини зі США місіс Уляна Супрун відмовляється визнавати ситуацію епідемічною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності