Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

У Польщі виявили 80 тисяч “інтернет-тролів” на зарплаті Кремля

За інформацією польського видання niezalezna.pl, відомий в Польщі журналіст та публіцист Радослав Кєтліньський*, який спеціалізується на російській тематиці, розмістив на власній сторінці в мережі Facebook інформацію про те, що майже 80 тисяч польських громадян використовуються Кремлем в якості платних інформаційних «тролів».

Радослав Кєтліньський вказує, що за наявною у нього інформацією у розпорядженні російського порталу Polit.ru є докладні дані польських громадян, які заробляють на проведенні оплачених Кремлем заходів з інформаційного тролінгу.

Також польський журналіст стверджує, що повний список буде оприлюднено найближчим часом.

Натомість, як повідомляє польське видання geekweek.pl 80 тисяч платних «тролів», які постійно проживають на території Польщі займались створенням фальшивих новин та поширенням продуманої пропаганди в інтересах російської влади. Більшість із цих осіб робили це повністю свідомо, решта отримували щомісячні нарахування коштів від фірм та організацій, які підтримують російську владу. Насамперед платні «тролі» займались просуванням позитивного іміджу Росії у світі, конфронтацією поляків із особами, які прибувають в РП, зокрема українцями, поширенням інформації про скандали та афери пов’язані із внутрішньою та зовнішньою політикою Польщі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як зазначають польські ЗМІ, оприлюднення списку із 80 000 польських «тролів», які працювали на Росію, може стати найбільшою «медійною бомбою» у цьому році.

* Радослав Кєтліньський неодноразовий лауреат медійних премій, зокрема у 2003 році він отримав нагороду Союзу польських журналістів за документальний фільм «Смерть на Дубровці», у 2012 році також був нагороджений спільно із Агатою Кажмєрською за репортаж «Афганістан в голові». Документальний фільм Р.Кєтліньського знятий спільно із Агатою Кажмєрською «Таліби – інша сторона війни» отримав нагороду Grand Press в категорії телевізійний репортаж.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності