Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

У Росії змінили дату завершення ІІ-Світової війни

epa05072169 Russian President Vladimir Putin speaks during his annual news conference in Moscow, Russia, 17 December 2015. He was expected to address questions on domestic and international issues, especially Russia's involvement in Syria and Ukraine, and its fight against international terrorism. EPA/SERGEI CHIRIKOV

Держдума Російської Федерації перенесла день закінчення Другої світової війни з 2 на 3 вересня. За відповідний закон проголосували російській депутати.

У пояснювальній записці автори законопроєкту посилалися на указ президії Верховної Ради СРСР від 2 вересня 1945 року, згідно з яким 3 вересня оголошується святом “Перемоги над Японією”, передає Інтерфакс.

Формулювання 3 вересня – День закінчення Другої світової війни (1945 рік) символізує перехід від стану війни до миру, пошуку шляхів примирення і співпраці,
– мовиться у записці.

Схоже, що під час пандемії коронавірусу у світі та потужного спалаху COVID-19 в Росії розгляд цього закону для Держдуми був “вкрай важливим”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До речі, поки світ бореться з коронавірусом та готується до масштабної економічної кризи, у Москві тривають зовсім інші підготовки. Там наразі думають, чи слід переносити парад на День перемоги 9 травня (у цей день 1920 року об’єднаними військами Польщі та УНР було звільнено від більшовиків Київ).

ФОТО: звільнення Києва, 09.05.1920

Свято планували грандіозне, адже у Росії святкуватимуть 75-річчя завершення “Великої вітчизняної війни”. Приміром, на полігоні “Алабіно” відтворили копію столичної Красної площі, де проводять щоденні тренування військові. А техніка для параду вже готова до відправки у Москву. У Кремлі наголошують: невідомо коли, але дійство обов’язково відбудеться.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності