Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У СТАНІСЛАВІ ЧЕРГОВИЙ КОРУПЦІЙНИЙ «ШКАНДАЛь»

У вівторок, 4 листопада, на сесії Івано-Франківської міськради, в певній мірі завдячуючи публікаціям в місцевих ЗМІ (зокрема дещо з цього приводу читач мав змогу уже читати також в «ЗЛ» № 37 (66) від 02.10.14р.), виник черговий корупційний скандал, в якому фігурують імена кількох депутатів-свободівців та керівника комунального підприємства.

В скандалі фігурують депутати міськради Оксана Савчук, Михайло Сеньків, Володимир Кушнір, та керівник КП «Сервіс-Авто» Андрій Строїч, яких звинувачують у неправомірному доступі до вигідного бізнесу в обхід конкурсних процедур.

Близько місяця тому в приміщенні міської ради проводились громадські слухання щодо встановлення в місті нових тарифів на паркування та паркоматів. Там, заступник департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Ігор Сенчук заявив, що інвестор для встановлення паркоматів уже знайшовся – це підприємство «Кіоск-сервіс», одним з засновників якого є саме депутат Кушнір, який, до слова, був керівником виборчого штабу Петра Порошенка у травні ц. р.. Знайшовся цей інвестор, щоправда, без конкурсу.

На апеляції журналістів про дотримання конкурсних процедур, Сенчук відповів, що «для цього потрібно знайти в міському бюджеті 1 млн грн».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Та це не єдиний випадок таких дій з боку міських депутатів.

26 вересня в місті на розі вулиць Чорновола-Сахарова розпочалося нове будівництво. З’ясувалося, що, згідно з «Програмою облаштування зупинок громадського транспорту міста на 2013-2015 роки», там встановлюється зупинка та тимчасовий заклад торгівлі.

Слід згадати, що у квітні ц.р. виконком дав дозвіл кільком невідомим підприємцям та підприємствам розміщувати зупинки (разом з кіосками) у людних, а отже, вигідних для торгівлі місцях міста. Одним із таких підприємств стало ТОВ «Гендлярка». Відповідно до рішення виконкому, «Гендлярка» планує поставити в Івано-Франківську дев’ять таких зупинкових комплексів.

За інформацією з сайту інформаційно-ресурсного центру, з 01.08.2013 р. уповноваженим представником ТОВ «Гендлярка» є вище згаданий Андрій Строїч. Засновником «Гендлярки» є відоме в обласному центрі підприємство, яке також є підрядником КП «Єдиний розрахунковий центр», – ТОВ «Комунальні інвестиції». А його засновниками є депутати міської ради свободівці М. Сеньків та О. Савчук. До речі, розмір статутного внеску кожного з них – 250 тис. грн.
Так ось, зупинкові комплекси пішли через конкурс і депутатська «Гендлярка» його виграла. Та ні. У програмі облаштування зупинок прописано, що «для отримання дозволу на розміщення зупинкового комплексу суб’єкт господарської діяльності звертається з відповідною заявою в Дозвільний центр м. Івано-Франківська та надає перелік документів». І цю програму затвердили депутати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Звісно, що оприлюднена в ЗМІ інформація не могла не викликати обурення тих депутатів, які «не в долі», тому міський голова Віктор Анушкевичус на сесії міськради заявив, що спрямує цю справу до начальника міліції та в прокуратуру і розпочне службове розслідування… «в міру своїх повноважень»…

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності