Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У СВОБОДІВЦІВ ШУКАЛИ ВЧОРАШНЬОГО ДНЯ

Цього понеділка зранку розпочалися обшуки у будинку заступника голови ВО «Свобода», народного депутата 7-го скликання і екс-голови Львівської облради Олега Панькевича (рідний брат теж екс-нардепа від «Свободи» і екс-губернатора Львівщини Ірини Сех) у Бродах Львівської області та у квартирі заступника голови ВО «Свобода», екс-віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича в Івано-Франківську.

Біля будинку Панькевича стояли працівники СБУ, які не дозволили адвокату бути присутнім під час обшуку.
«Слідчі обшукували навіть дитячі речі», – ​повідомив згодом Панькевич.

Як повідомили Львівській в обласній «Свободі», обшуки проводять відповідно до ухвали Печерського суду від 24 вересня у справі подій під час Революції гідності 20 лютого, коли розстріляли Небесну сотню.

Згодом стало відомо, що зранку у Львові також відбувся обшук у квартирі, де зареєстрований заступник голови ВО «Свобода», керівник партійного суду Ігор Янків. До його квартири буцімто виламали двері.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цього ж дня о сьомій ранку в Івано-Франківську до помешкання екс-віце-прем’єра, заступника голови ВО «Свобода» Олександра Сича теж прийшли правоохоронці на обшук.

З собою працівники МВС та СБУ теж мали постанову Печерського районного суду.

Після завершення обшуку Сич підтвердив, що візит правоохоронців пов’язаний з вбивствами силовиків 20 лютого 2014 року.

Ось як він прокоментував подію: «Я думаю, це спроба морально-психологічного тиску під час виборчої кампанії. Виявляється, це з приводу подій на Майдані, по справі, яку завів ще Пшонка, після вбивства Нігояна. Бо є версії, що стріляли з готелю «Україна» – ​кореспондент БіБіСі зафіксував, що 20 лютого з кімнати 1132 здійснювалися постріли. Оскільки я жив в кімнаті 1130, то мене можна вважати причетним до незаконного використання зброї, як і інших мешканців цього поверху… Думаю, що наші політичні конкуренти, які є при владі, хочуть вибити «Свободу» з політичної колії. Всіх, кого могли прив’язати до подій 31 серпня – ​прив’язали. Тепер вирішили решту прив’язати до подій на Майдані. Не дарма ж нині відбуваються обшуки у Панькевича та інших активістів «Свободи», – ​каже Сич.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також він повідомив, що понятих слідчий Генпрокуратури привів з собою: «Я не живу в полі. У мене є сусіди зліва, і справа, і знизу, і зверху. Якихось молодих людей привели…»

Сич підтвердив, що у нього з помешкання вилучили флешку з фотографіями подій на Майдані, та подарований у серпні 2014 року міністром МВС Аваковом пістолет.

«Вилучили нагородний пістолет Форт, який мені вручив на 50 років Аваков, коли я працював у Кабміні, змащений, не простріляний, без набоїв», – ​каже екс-віце-прем’єр.

16 жовтня Олександра Сича викликають на допит в Головне слідче управління Генеральної прокуратури України м. Києва.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

P. S. Враховуючи віддаленість подій на Майдані, а минуло з тієї пори майже два роки, та й інформацію про численні обшуки за останні тижні в помешканнях інших свободівців з приводу подій 31 серпня під ВР, залишається не зрозумілим, що після цього, якби воно там колись і було, сподівалися найти в помешканнях Панькевича, Янківа та Сича правоохоронці? Таке враження, що шукали вчорашнього дня.
Інтелектуальні здібності реформованих правоохоронних органів прямо таки вражають.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності