Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У Тернополі АТО-шники борються за землю

Емоційні пристрасті вирували цього вівторка у Тернопільській міській раді після того, як свої претензії на землі біля Підволочиського шосе заявили воїни АТО. Вони прийшли на сесію міської ради разом із волонтером Лілією Мусіхіною і зауважили, що ділянки, які виділяють біля Микулинецької вулиці, не надто надаються для забудови. А відтак згадали про ділянку біля Збаразького кільця площею 9,5 га.

Як виявилося, частина даної ділянки вже продана з аукціонів, частина передана КП «Тернопільбудінвестзамовник», через яке реалізовується схема із безкоштовної передачі землі іншим забудовникам, минаючи аукціон.

Під час термінового засідання земельної комісії її члени підкреслили, що дана ділянка призначена для будівництва багатоквартирних будинків, тому поділити її на земельні наділи по 6 сотих, як це зробили біля Микулинецької, наразі неможливо.

Власне, для всіх воїнів АТО квартир у будинках, які будуються, теж не вистачить.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відтак міській раді доведеться поламати голову, як зробити так, щоб задоволеними залишилися усі учасники АТО: як ті, які отримали не надто престижні ділянки біля кагатних полів цукрозаводу, і ті, які ще взагалі нічого не отримали.

Наразі депутати лише підтримали рішення про готовність використати земельну ділянку біля Підволочиського шосе для потреб воїнів АТО. Однак як саме це буде зроблено конкретно ще не вирішили.

У рішенні вказали, що мова ітиме про 5,5 га. Люди в камуфляжах, які прийшли на сесію, з даним проектом погодилися.
Також зазначимо, що платники податків міста Тернополя та Тернопільського району внесли на розбудову армії майже 60 млн. грн військового збору. Про це інформував заступник начальника Тернопільської ОДПІ Володимир Гузенков.

Вказані надходження на 13 млн. грн перевершили очікувані показники з цього збору.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності