Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

У вбивстві журналіста Шеремета підозрюють подружжя… АТОвців

У вбивстві журналіста Шеремета підозрюють подружжя… АТОвців. Їхній спільник нещодавно помер. Офіційна причина смерті – самогубство.

Подружжя колишніх добровольців антитерористичної операції на сході України, Владислав та Інна Грищенки, можуть фігурувати у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета у 2016 році.

Владислава Грищенка на псевдо “Буча” затримали 24 вересня, його дружину “Пуму” – 5 листопада. Суд заарештував обох на час розслідування. f0d606b-1f3a941-dobrovoltsi1-690

Колишніх АТОвців та їхнього знайомого Івана Вакуленка – теж учасника війни на Сході – підозрюють у замаху на замовне вбивство мешканця Івано-Франківщини та незаконному поводженні зі зброєю. За версією слідства, у липні 2018 року вони виготовили вибухівку та прикріпили її до автівки 61-річного Михайла Чекурака у місті Косові. Останній сам помітив бомбу, тому замах не відбувся.

Якщо спочатку розслідування вела Івано-Франківська поліція під керівництвом місцевої прокуратури, то зараз цим займається Головне управління Нацполіції у Києві, а нагляд здійснює Генеральна прокуратура.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами Інни Грищенко, справу передали у Київ з формулюванням “у зв’язку з причетністю до інших злочинів”. Слідство може пов’язати подружжя зі справою про вбивство Павла Шеремета. Поліцейське розслідування у справі Грищенків веде той же слідчий, який розслідує смерть журналіста.

Третій фігурант справи – Іван Вакуленко – помер 18 жовтня. Офіційна версія – самогубство. За кілька днів до того Вакуленка, за словами Інни Грищенко, викликали на допит саме у справі Шеремета.

Видання нагадує, що вибухівку під машину Павла Шеремета закладали дві людини – чоловік приблизно 168-175 сантиметрів зросту з “іспанською” борідкою та його напарниця, яка була на 5 см нижча. e7a33ae-b9ceb43-skrin-kamera

Подружжя Грищенків дійсно виглядає схожим на цей опис“, – кажуть правоохоронці.

Нагадаємо, Павло Шеремет був убитий в центрі Києва три роки тому – 20 липня 2016 року. Поки злочин залишається нерозкритим. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поліція повідомила, з чого був зроблений вибуховий пристрій в авто з Шереметом
зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Під час розслідування з’ясувалося, що в ніч перед вбивством журналіста Павла Шеремета біля його будинку був помічений колишній співробітник СБУ. Його зафіксували камери відеоспостереження. Він був присутній біля будинку Шеремета принаймні кілька годин – і саме в цю ніч під машину журналіста заклали вибухівку. Журналісти з’ясували, що чоловіка звати Ігор Устименко.

Поліція засекретила всі ухвали суду щодо справи про вбивство Павла Шеремета із міркувань безпеки.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності